אוכל 
סושי ואיזאקאיה: השפים שהביאו לישראל את הבשורה היפנית 

סושי ואיזאקאיה: השפים שהביאו לישראל את הבשורה היפנית

 
אוכל |
 

פחות מ-30 שנה אחרי שהסושי הגיע לכאן והפך לאחד המאכלים הפופלאריים, נפתחות יותר ויותר מסעדות שמציעות מטבח יפני מודרני. עמית אהרנסון יצא לפגוש את האחראים לתחילת המהפכה

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

מעטים האנשים שחתומים על מהפכות גדולות יותר באוכל הישראלי מִבועז צאירי ואלי גרוסמן. ב-1990 פתח גרוסמן בהרצליה את "טקאמארו", המסעדה היפנית הראשונה בישראל.


שלוש שנים אחריו פתח "צאירי" בירושלים את "סאקורה", המקום הראשון בבירַה שהגיש סושי. ההתחלה של שניהם הייתה לא פשוטה. אבל ההמשך הוא במקרה הזה הרבה יותר היסטריה מהיסטוריה. בתוך פחות משלושה עשורים הפכה ישראל למַעצמת סושי - את חומרי הגלם המיוחדים אפשר להשיג היום אפילו במכולת השכונתית ומזנוני סושי באירועים או בבתי מלון הם כבר סטנדרט.

 

אמנם בדרך חלק מהאותנטיות הלך לאיבוד - אבל אפילו ליפנים לא נראה שזה מפריע יותר מדי. הסושי פתח לַישראלים את התיאבון ובשנים האחרונות יותר ויותר מהם יוצאים ליפן כדי לטעום את גרסת המקור. התיירים הרבים שחוזרים מיפן מחפשים גם כאן את המנות המיוחדות והתוצאה היא גל חסר תקדים בהיקפו של מסעדות יפניות חדשות ששוטף את ישראל.

 

תוך כדי כך הוא גם סוגר כמה מעגלים - בירושלים השף יענקלה תורג'מן קיבל מבועז צאירי את ברכת הדרך לִפתיחת המסעדה היפנית החדשה והכשרה שלו. ובתל אביב גם אלי גרוסמן סוגר מעגל - אחרי תשע שנים שבהן התרחק מעולַם המסעדנות יש לו מיזם חדש. ואם פעם כולם רצו סושי, היום לומדים לגלגל על הלשון מילה חדשה - איזאקאיה.

 

אז כל עוד המחירים נוחים והאלכוהול זורם - אפשר שהחיבה של הישראלים לַאוכל היפני רק תלך ותגבר ולא רק אנחנו מרוויחים - גם היפנים שבאים לעבוד כאן בעולם האוכל והמסעדנות חוזרים הביתה קצת שונים ואולי גם גל מסעדות שקשוקה בטוקיו הוא רק עניין של זמן.

 
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by