המסע המופלא של היוגו 
פרובאנס הטעימה: הכירו את המקום שבו נולד הרטטוי 

פרובאנס הטעימה: הכירו את המקום שבו נולד הרטטוי

 
המסע המופלא של היוגו |
 

במקום הזה אוכלים קינוח מרציפן ופירות, ומלווים כמעט כל מנה בשמן זית, שום ועשבי תיבול. הכירו את חבל הארץ שבו מגשימים פנטזיות אכילות

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
נוף ציורי ים תיכוני
 נוף ציורי ים תיכוני   צילום: פוטוליה 
 
 

על פניו צרפת היא מדינה הנטועה עמוק באירופה הקלאסית. עם זאת, רצועת פרובנס הנפלאה היא ים תיכונית במלוא מובן המילה. היופי הבלתי נתפס של רצועת החוף משך אליו לאורך השנים אומנים דוגמת ואן גוך, סזאן, מאטיס ופיקאסו. הים בצבעי התכלת, עצי השיטה הצהובים, הסלעים האדומים, הגבעות המוריקות - כל אלו נוטעים אצל המגיע לפרובנס את התחושה של ציור שהתעורר לחיים.

 

>> לכל המתכונים מהמסע המופלא של גידי ואהרוני

 

המטבח של פרובאנס ידוע בכינויו "מטבח השמש" והפשטות שבה הוא מאופיין עומדת בניגוד מוחלט לבישול העילית הצרפתי. מטבח השמש עומד על שלושה נדבכים מרכזיים: שמן הזית, השום וצמחי התבלין. מרקחת מעודנת של אלו נלווית כמעט לכל מאכל המוגש באזור. שמו של המטבח הפרובינסאי יצא למרחוק ומסעדות רבות בו מתהדרות בכוכבי מישלן, שראו אור לראשונה בשנת 1900 כאקט שיווקי גאוני של יצרנית הצמיגים "מישלן" שרצתה לתת ללקוחותיה ער מוסף בדמות מידע על מסעדות הנמצאות לאורך הדרך בסמוך למוסכים בהם ניתן לתקן את הרכב. כידוע, זה עבד: המדריך והכוכבים המחולקים למסעדות הכלולות בו הפך לאורים והתומים של מסעדנים בישראל ובעולם.

 

 
רטטוי מסורתי
 רטטוי מסורתי   צילום: פוטוליה 
 

אחת ממנות הדגל של המטבח בצרפת ובפרובנס היא הרטטוי. משמעות המילה היא "לערבב" ואכן מדובר בתבשיל שאיכרים עניים היו מכינים בחודשי החורף והיה מורכב מירקות העונה. בסיס הרטטוי הוא רוטב עגבניות אליו מוסיפים שום, בצל ושאר ירקות עונתיים.

 

פרובנס ידועה גם בתעשיית גבינות העיזים שבה. כיוון שמדובר בחבל טרשי והמים מצויים בו במסורה, אין די מקום למרעה של פרות ועיקר החלב מגיע מהעזים. הגבינה המופקת מחלב העזים הפכה לשם דבר עולמי, כשהידועה ביניהן היא הבנון, גבינה חריפה, בצורת עיגול עטופה בעלי עץ הערמון, ומרקמה קרמי במיוחד. אל תוותרו כמובן על היוגורט, שהוא חלק בלתי נפרד מכל ארוחה שמכבדת את עצמה. גם מזין, גם טעים.

 

גבינה פופולרית נוספת בפרובנס היא הברוס. העזים מהן מפיקים את הברוס חיות בשטח הצחיח ביותר של פרובנס ולכן אינן מפיקות חלב רב. יחד עם זה, החלב שבכל זאת מופק מהן משמש ליצירת הברוס, המגיעה בצורת גליל והיא בעלת 45% שומן לפחות. גם גבינת פיקדון קנתה לה אוהדים רבים בצרפת בפרט בעולם בכלל. פירוש שמה הוא "לעקוץ", וזאת על שום טעמה העז ש"דוקר" את החך.

 

כמו בכל ארוחה, גם בפרובנס מסיימים במתוק. ואם כבר במתוק, אז בממתק שמאפיין את החבל - קליסון ד'אקס. מדובר בממתק הדומה למרציפן ומכיל פירות מסוכרים, בעיקר מלון ותפוז. בעבר נחשב כממתק בעל קונוטציות דתיות, אבל לאורך השנים אלו הלכו ודעכו ונותר רק טעמו של הקליסון ד'אקס שהוא עדין ומענג, ממש כמו טעמה של פרובאנס כולה.

 

 

 

 
גבינות עיזים
 גבינות עיזים   צילום: פוטוליה 
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by