המסע המופלא  
פלי - מאפה חמאה ויוגורט  

פלי - מאפה חמאה ויוגורט

 
המסע המופלא  |
 

נכון שזה נשמע כמו מתכון שתצטרכו לפנות אחה"צ שלמים על מנת להכינו, אבל המאפה האלבני הזה קל להכנה ושווה כל דקה שהשקעתם בו

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

מצרכים:

 

1 חבילה דפי פסטייה (או עלי סיגר)


220 מ"ל יוגורט דנונה סמיך מאוד


80  גרם גבינת קדוש או גבינה מלוחה מיובשת מגוררת דק


50 מ"ל חמאה מומסת


1 כף טימין קצוץ דק


קורט מלח גס


חופן קצח

 

להגשה:

מעט יוגורט שמן

 

 
 צילום: שיר ויזר 
 

אופן ההכנה:

 

  • מחממים תנור ל-140 מעלות. מערבבים בקערה את היוגורט הסמיך הגבינת והטימין.
  • מושכים את דפי הפסטייה בחמאה המזוקקת מצד אחד.
  • מניחים בתבנית עוגה שטוחה דף פסטייה, מברישים בחמאה, עורמים עליו דף נוסף, מושחים בחמאה וכך הלאה.
  • חוזרים על הפעולה עד שהתבנית מלאה וגדושה. זורים מהמלח הגס והקצח, על פני הפסטייה האחרונה ומכניסים לתנור למשך 15 דקות.
  • לאחר 15 דקות מעלים את הטמפרטורה ל-180 מעלות למשך 10 דקות נוספות.
  • כאשר השכבה העליונה משחימה מוציאים מהתנור ומגישים עם מעט יוגורט קר בצד.
***אסי לוי הוא השף והבעלים של בבי, בן יהודה 106, תל אביב

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by