המסע המופלא של היוגו 
פלפלים כבושים ביוגורט, שום יבש וטרגון 

פלפלים כבושים ביוגורט, שום יבש וטרגון

 
המסע המופלא של היוגו |
 

ליד ארוחת צהריים קלילה, כתוספת לכריך או סתם כשבא לנו לנשנש: פלפלים אדומים כבושים עם טוויסט מעניין של יוגורט כדי שלא יהיה משעמם בפה

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

מרכיבים (6-8 מנות):

 

4 פלפלים אדומים בשרניים ומבריקים


20גרם שום יבש פרוס


1 כפית טרגון קצוץ דק מאוד


2  כפות חומץ שרי (חומץ סמוק)


5 גרם מלח גס


קורט פלפל שחור שלם


1-2 גביעי יוגורט חמוץ טבעי

 

 
 צילום: שיר ויזר 
 

אופן ההכנה:

 

  • שורפים על אש גלויה את הפלפלים ומעברים לקופסת פלסטיק סגורה כדי להקל על הקילוף.
  • קולפים ומגלענים היטב את הפלפלים וחותכים כל פלפל ל-4 חלקים. מעסים את הפלפלים במלח הגס,מוסיפים את הפלפל השחור, חומץ השרי והטרגון עד שהמלח נמס וממשיכים לעסות עד שהכל שהתבלינים מתמוססים ונספגים בפלפלים.
  • מכניסים לצנצנת סטרילית ויוצקים מעל את היוגורט החמוץ עד כיסוי. מפזרים על פני היוגורט בצנצנת את השום היבש (כל השום לא משתלט על טעמי היוגורט העדינים), סוגרים הצנצנת ומניחים למשך 8 שעות בחוץ במקום מוצל ולא חם .
  • מעבירים למקרר למשך לילה להתגבשות והתייצבות הטעמים.

 

***אסי לוי הוא השף והבעלים של בבי, בן יהודה 106, תל אביב

 

 
 
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by