המסע המופלא של היוגו 
אלבניה: מסע בזמן בניחוח הבלקן 

אלבניה: מסע בזמן בניחוח הבלקן

 
המסע המופלא של היוגו |
 

לחופו של הים התיכון שוכנת מדינה שלאורך שנים הייתה מבודדת בשל משטר קומוניסטי אכזרי וכיום נפתחת אט-אט אל המערב. המטבח בה מבוסס על גבינות, צאן ובקר, לפירות ולירקות יש "טעם של פעם" ותושביה שמחים על כל אורח שמגיע. ברוכים הבאים לאלבניה

 
 
 
 
 
 
 
 
 
נופים משכרים
 נופים משכרים   צילום: פוטוליה 
 
 

הביקור באלבניה כמוהו כמסע חזרה בזמן. במאה העשרים זכתה אלבניה בעצמאות, אולם בשל השלטונות הדיקטטוריים ששלטו בה משך עשורים רבים, מדינה זו עדיין מחלימה מהפצעים. ניתן לראות כאן את המקומיים מבצעים מטלות כפריות באמצעות טכנולוגיות עתיקות והבישול המסורתי הוא בעצם הצהרת עצמאות במלוא מובן המילה.

 

שטחה של אלבניה גדול בשליש משטחה של מדינת ישראל, אולם שטחה שונה לגמרי. חלקה הצפוני של המדינה כולל מראות אלפיניים, ביניהם פסגות מושלגות ועמקים שעוצבו על ידי קרחונים ואילו דרומה של אלבניה מאופיין דווקא באופי הררי ים תיכוני.

 

המטבח האלבני הוא מטבח בלקני מובהק ומתבסס בעיקר על תוצרת חלב, יוגורט וגבינות המיוצרים באופן עצמי על ידי המקומיים - כשמקומו של היוגורט הוא מקום של כבוד בלתי מעורער, הודות לסגולותיו הבריאותיות, וכמובן, הטעם. לצד אלו מככבים במנות המקומיות בשר כבשים ועזים, ירקות בחורף ופירות בקיץ. כל ארוחה באה בליווי כמה כוסות של ראקי מקומי. המטבח האלבני מרבה בשימוש בעשבי מאכל ותבלין ים תיכוניים, כמו אורגנו, מנטה, רוזמרין ובזיליקום, ויש בו שפע ירקות ופירות, המשותפים לכל המטבחים הים תיכוניים, ובראשם הזית והענבים. כמו בכל מדינות הים התיכון, גם כאן הלחם הוא חלק בלתי נפרד מהארוחה. ככלל, אין ארוחה אלבנית ללא לחם, מרק וסלט.

טאבה קוסי נחשב למאכל הלאומי באלבניה ופירושו - קדירת יוגורט. מדובר בבשר כבש ואורז מבושלים בקדירת חימר יחד עם יוגורט וביצים וכן רביכה של קמח וחמאה. מאכל פופולרי נוסף בעיקר בימות הקיץ הוא הטרטור, מרק קר העשוי מיוגורט (או מים עם חומץ), מלפפונים או חסה, שומר, אגוזים ועוד תוספות כיד דמיונה של המבשלת. לעתים מוגש הטרטור עם קוביות קרח בתוכו כדי לצנן את הימים החמים אפילו יותר.

 

 
ארוחת בוקר אלבנית מסורתית
 ארוחת בוקר אלבנית מסורתית   צילום: פוטוליה 
 

לתיירים המגיעים למדינה יש כמה מקומות שמאוד כדאי לראות. הראשון הוא השוק של קורצ'ה, שוק עות'מאני במבנהו ששופץ לאחרונה ומושך אליו תיירים המגיעים למדינה. בעבר היה השוק נקודת מפגש סואנת עבור סוחרים שהגיעו מהמדינות הגובלות עם אלבניה. היום, כמו אז, תוכלו למצוא בשוק כל מה תרצו, החל מבגדים ועד ירקות ופירות, תכשיטים, נעליים ועוד.

 

מוקד תיירותי נוסף הוא העיר אלבסן, עיר מפעלים השוכנת במרכז המדינה, שהייתה בעברה מרכז מסחרי שוקק. חלקה הישן של אלבסן כולל מצודה יפהפייה, שוק הומה וססגוני, קתדרלות ומסגדים עתיקים וכן בתי מרחץ טורקים עתיקים שהמפורסם בהם הוא "חמאם הנשים".

 

מי שאוהב לראות את ההיסטוריה במו עיניו, מוזמן להגיע אל הכפר המבודד תת. את הכפר מקיפות פסגות הרים מחודדות המתנשאות לגובה 2,000 מטרים ומסביב לכל בית יש טרסה של ירקות וטרסה נוספת של תירס. בחצרות הבתים תמצאו פרות המספקות חלב וגבינות ועזים וכבשים המשמשים להפקת גבינות ובשר. כל המלאכות נעשות בידיים ולכן לאוכל המוגש כאן יש טעם ייחודי, כזה שלא תטעמו בשום מקום אחר. בתאבון!

 

 
היסטוריה מפוארת
 היסטוריה מפוארת    צילום: פוטוליה 
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by