אוכל - מובייל 
מישלן בישראל? הכירו את בית האוכל הסודי ברחובות 

מישלן בישראל? הכירו את בית האוכל הסודי ברחובות

 
אוכל - מובייל |
 

אוכל רחוב מגניב, צבעוני ושמח, שטומן בין דפנות הסנדויץ' אפשרויות לא קונבנציונליות. והכי חשוב פיתת אל-קרע שיכולה להכיל גם מרק. הכירו את בית האוכל החדש שבחר את השם היומרני בעולם בלי טיפת חרטה

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
לא תמצאו עוד אחת כזאת בארץ. פרנת עוף במישלן סטריט פוד ברחובות
 לא תמצאו עוד אחת כזאת בארץ. פרנת עוף במישלן סטריט פוד ברחובות   צילום: ספיר כלף 
 
 

סנדויץ' קרניבורי הגון עם אנטריקוט משויש בפרנה מול סנדויץ' קציצות ירק טבעוני בפיתה מחיטה מלאה שלא נשאר חייב ומחזיר "פייט". אלו רק שתיים מתוך תפריט המונה שבע מנות, כשהחוט המקשר בין כולן הוא הבצק, שמגיע כאן בגרסאות שונות: מפרנה עתירת שמרים ועד פיתה מסורתית מחוזקת, שחובקת סוגי מילויים שונים שעונים כמעט על כל תאווה. המקום הקטן שנפתח החודש על רחובה הראשי של העיר רחובות קיבל את השם הסופר מחייב "מישלן סטריט פוד". לא היינו אמנם בונים על ביקור מלכותי של הנציגות העולמית, אך היות שמדובר בשבע מנות בלבד, כל אחת מהן מהודקת, מיוחדת ונושאת בתואר "היחידה בארץ", אבל לזה נגיע בהמשך.

 

>> איפה תוכלו לטעום את המנה המרוקאית שהוציאה את גידי מגדרו?

 

 

 

 

 
פיתת האל-קרע הראשונה בארץ. מישלן סטריט פוד ברחובות
 פיתת האל-קרע הראשונה בארץ. מישלן סטריט פוד ברחובות   צילום: ספיר כלף 
 

את המקום פתחו מתן שטראוכלר ועידן מליכי, ילידי העיר רחובות שמאוד אוהבים את העיר שלהם ומאוד אוהבים אוכל טוב, אך מודים שלצערם קולינריה ברחובות - אין. את המשבצת השוממת הם תפסו מתוך מחויבות להביא לעיר אוכל רחוב מגניב, צבעוני ושמח, שטומן בין דפנות הסנדויץ' אפשרויות לא קונבנציונליות ומקפיד על איכות, טריות ובריאות. היות והפיתה היא מיסודות הקיום של המקום (ותודה למשורר א. שני), יצאו השניים למשימה לא פשוטה במטרה למצוא "פיתת ברזל" טעימה, ולא פחות חשוב חזקה שתעמוד בכל מעמסה. לאחר אין סוף בדיקות ומבחנים הם מצאו את מבוקשם, פיתת אל-קרע, שלדבריהם יכולה לחבוק גם מרק.

 

>> מתכונים מתוך המסע המופלא של גידי ואהרוני


כמה ימים של הרצה כבר הספיקו לגלות לעולם את הסנדוויץ' הטבעוני שגונב את ההצגה, זוכה לתשבוחות בקבוצות הטבעוניות בפייסבוק ומועדף אפילו על חובבי בשר. לאחר שתבחרו בפחמימה החביבה עליכם, יצללו לתוכה קציצות שמנמנות ופריכות עשויות מירקות השורש גזר, קישוא, זוקיני וקמח עדשים אורגני, כשאת הפחמימה והקציצות מחברים קרם גוואקמולי, ממרח חלפיניו פיקנטי ומחמצים יפנים שנעשים במקום (25 שקלים).

 

 

 
מנות מהודקות וטעמים חזקים. מישלן סטריט פוד ברחובות
 מנות מהודקות וטעמים חזקים. מישלן סטריט פוד ברחובות   צילום: מתן שטראוכל 
 
 

הצמחונים יוכלו ללכת על הסביח (25 שקלים) שמתהדר בחומוס ביתי מסקרן שנטחן יחד עם ירקות שורש המעניקים לו טעם אחר, ביצה חומה עם ניחוחות חמין, תפוח אדמה, חצילים קלויים, מלפפון חמוץ, עשבי גינה שנותנים את החיות ומיץ לימון לזץ חצוף. מי שלא יכול לוותר על הבשר יוכל לבחור בסנדויץ' "מסחאן" (37 שקלים), המורכב מסטייק פרגית קצוצה, שמתערבבת בעודה על הפלאנצ'ה עם בצל מטוגן, צנוברים, חמוציות ועשבי תיבול וזוכה למגע מלטף של טחינה ופלפל חריף אש אם רק תחפצו בו, ואתם תחפצו. את משבצת הבשר האדום תופס סנדויץ' אנטריקוט משוייש (39 שקלים) או סינייה טלה (37 שקלים), הממולא בקציצות קבב שמכינים במקום ומפרקים על הפלאנצ'ה עם עגבניות שרופות ובצל סגול קלוי, כשאת הרטיבות המבורכת מעניק רוטב איולי תבלינים פיקנטי. במידה שהפחמימה שלכם חשה בדידות, תוכלו לצרף לה מנת צד פחממתית לא פחות של צ'יפס (8 שקלים), קרעי תפוחי אדמה (15 שקלים) בעלי טעם מדורה ותבלון פיקנטי או נשנושי בטטה (12 שקלים) שהן למעשה פרוסות בטטה דקיקות כנייר, שהושרו בקמח ותבלינים ונשלחו לטיגון.

 

 
מכילה את הכל. פיתת אל-קרע עם סביח במישלן סטריט פוד ברחובות
 מכילה את הכל. פיתת אל-קרע עם סביח במישלן סטריט פוד ברחובות   צילום: ספיר כלף 
 

המקום קטן, שמח וצבעוני ומציע עשרה מקומות ישיבה על בר הדלפק או בשני שולחנות גבוהים, כשהקונפסט הברור הוא "בולעים, לא לועסים ומפנים מקום להבא בתור". בתקופת ההרצה המקום יפעל רק בערבים, בין השעות 18:00-23:00, בצהרי שישי ובצאת שבת. בהמשך שעות הפעילות יורחבו ובימי שישי יושקו ליינים שמחים עם אווירת שוק ושפית אורחת שתכין מנות שטרם ראו בצק מימיהן דוגמת סביצ'ה בפיתה וטרטר.


מישלן סטריט פוד - הרצל 188, רחובות (המקום כשר)

 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by