המסע של היוגורט 
יוון בצלחת: קרם יוגורט ענני ברוטב יין 

יוון בצלחת: קרם יוגורט ענני ברוטב יין

 
המסע של היוגורט |
 

קרם יוגורט ענני יווני ועליו סירופ יין אדום וענבים. את הקינוח הזה אתם חייבים לנסות פעם אחת כדי לאמץ לנצח

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מגוון טעמים מפתה
 מגוון טעמים מפתה   צילום: שיר ויזר 
 
 

מצרכים לסירופ ענבים ויין אדום:


500 גרם ענבים אדומים מזן מוסקט


30 מ"ל יין אדום


280 גרם סוכר לבן


20 מ"ל מיץ לימון


1/2מקל וניל

 

 

אופן ההכנה:

  • פורסים הענבים לחצי ומניחים יחד עם היין הסוכר ושאר המרכיבים. מערבבים ונותנים לענבים ולסוכר להגיר נוזלים במשך חצי שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  • בסיר עם תחתית כפולה מניחים את מסת הענבים והיין מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות
  • מצננים את הענבים והיין, טוחנים בבלנדר ומסננים.

 

 

 

מצרכים לקארד ענבים:

 

200 מ"ל סירופ ענבים או יין


120 גרם סוכר


4 ביצים שלמות


4 חלמונים


180 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:

 

  • מכניסים לסיר עם תחתית כפולה את סירופ הענבים יחד עם הסוכר, 4 ביצים, 4 חלמונים וחצי מכמות החמאה. מערבבים עם מטרפה בעדינות כדי לא להקציף את הביצים.
  • מבשלים בסיר על להבה בינונית כ-1-3 דקות תוך כדי ערבוב עדין עם כף עץ עד שהמסה מתאחדת ומבעבעת.
  • מסירים מהאש מוסיפים את שאריות החמאה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים במקרר לפחות לשעתיים.

 

 

 
 

מצרכים לקרם יוגורט יווני:


350 מ"ל יוגורט יווני דנונה


100 גר שמנת חמוצה 15% שומן


50 גרם סוכר לבן


1 כפית גרידת לימון


100 מ"ל שמנת מתוקה


25 גרם אינסטנט פודינג וניל


אופן ההכנה:

 

  • מעבדים במיקסר את כול המרכיבים עד לקבלת מרקם יציב ורך יחסית
  • מכניסים למקרר לשעתיים

 


להגשה:

60 גרם אגוזי פקאן קלויים


אופן ההכנה:

 

  • קוצצים גס את הפאקן הקלוי

 

הרכבת המנה:

 

  • בכוס קינוח או קערה גדולה שקופה מניחים שכבות של פקאן קלוי, מניחים מעליו את הקרם היוגורט עם שכבה של קארד ענבים ויין. חוזרים על הפעולה עד שכוס הקינוח מלאה. מומלץ להגיש קר מהמקרר.

 

 

 

***אסי לוי הוא השף והבעלים של בבי, בן יהודה 106, תל אביב ודבי אידלשטיין הוא הסו שף

 

לעוד כתבות בנושא:

ככה אהרוני מכין יוגורט בבית

סיקוק דלורית במרק יוגורט קר ושקדים לחים

גידי ואהרוני בניחוח ים תיכוני

 

 

 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by