אקונה בטטה 
קלאסיקה שתמיד מצליחה: קיש בטטה וכרישה 

קלאסיקה שתמיד מצליחה: קיש בטטה וכרישה

 
אקונה בטטה |
 

קיש הוא אחד המאפים שיוצרים אפקט של וואו כשהם מגיעים למרכז השולחן. במתכון הזה בחרתי למלא את המאפה הצרפתי בפרוסות בטטה כתומה וכרישה – שילוב שעובד מצוין. תרגישו חופשי לשחק עם הגבינות ולהוסיף אפילו גאודה, מוצרלה ופרמז'ן

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
אלגנטי ומלכותי. קיש בטטה וכרישה
 אלגנטי ומלכותי. קיש בטטה וכרישה   צילום: נמרוד סונדרס 
 
 

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

 

לבצק:

1 כוס (140 גרם) קמח מלא


3/4 כוס (110 גרם) קמח לבן


120 גרם חמאה


1/2 כפית מלח


1 ביצה


1-2 כפות מים (אם צריך)


לבטטות והכרישה:

 

4-5 כפות שמן זית


3 בטטות קטנות, קלופות ופרוסות לעובי 1/2 ס"מ


2 כרישות בגודל בינוני, שטופות היטב ופרוסות דק


מלח


1/2 כוס מים


למילוי:

80 גרם גבינה בולגרית


100 גרם גבינת עיזים בגליל  (20% שומן)


לתערובת הביצים והשמנת:

1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה


מלח ופלפל שחור גרוס


3 ביצים


2 כפות קמח מלא או רגיל

 

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

 

  • הבצק:
  • שמים בקערה את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים עם הידיים עד שהמרכיבים מתאחדים. מוסיפים את הביצה ויוצרים בצק. אם הבצק מרגיש יבש אז מוסיפים גם את המים.
  • מרדדים מעט את הבצק בעזרת מערוך. לוקחים חתיכות קטנות מהבצק ומניחים ברחבי התבנית. משטחים את החתיכות עם היד ומצפים גם את הדפנות, כך שנוצרת שכבה אחידה של הבצק בתבנית (ללא חורים). מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את שאר מרכיבי המילוי.

 

 

הבטטות:

 

  • מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים את הכרישה והבטטה ומטגנים כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב מעל להבה גבוהה, עד שהכרישה מתחילה להזהיב. מוסיפים 2/3 כוס מים, סוגרים את המכסה ומבשלים מעל להבה בינונית 10 דקות.
  • מסירים את המכסה ומבשלים מעל להבה גבוהה 2 דקות נוספות, עד שהמים מתאדים לחלוטין והבטטות רכות אך לא נימוחות. נותנים לבטטה ולכרישה להתקרר מעט.
  • לתערובת הביצים והשמנת: טורפים את השמנת המתוקה עם הביצים והקמח. מתבלים במעט מלח ופלפל

 

 

הרכבת הקיש:

 

  • מסדרים מעל הבצק הקפוא את הכרישה והבטטות. מפוררים את הגבינה הבולגרית וחותכים גס את גבינת העזים ומפזרים מעל הבטטות. יוצקים מעל את תערובת השמנת והביצים.  מנערים מעט את התבנית כדי שהשמנת תגיע לכל פינה.
  • אופים כ- 45 דקות או מעט יותר עד שהבצק שחום והמלית יציבה (בודקים עם מזלג כמו פשטידה - כשהוא יוצא נקי זה מוכן). מצננים היטב לפני שפורסים ומגישים.

 

 

 
 צילום: נמרוד סונדרס 
 
 

רוצים עוד מתכונים וטיפים של עז תלם? היכנסו אל הבלוג שלו The Kitchen Coach

 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by