אוכל רק אוכל 
איך לא חשבו על זה קודם: פסטה ברוטב בטטה ופטריות  

איך לא חשבו על זה קודם: פסטה ברוטב בטטה ופטריות

 
אוכל רק אוכל |
 

לכאורה שילוב מתבקש, אך במתכון הזה משודכות הבטטות והפטריות לפסטה בצורה קצת שונה, באמצעות טריק שמעבה את הרוטב ועושה את כל ההבדל

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
שווה את ההשקעה. פסטה ברוטב בטטה ופטריות
 שווה את ההשקעה. פסטה ברוטב בטטה ופטריות   צילום: נמרוד סונדרס 
 
 

5-6 מנות

 

מצרכים:

חבילה (500 גרם) פסטה פנה (או פסטה קצרה אחרת, כמו פוזילי או פרפלה)


3 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לקוביות


8 כפות שמן זית


עלים מ-1 גבעול רוזמרין, קצוצים דק


מלח


פלפל שחור גרוס


2 סלסילות פטריות (אפשר לשלב מספר סוגים) פרוסות דק


3 שיני שום, כתושות


2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

 

 

אופן ההכנה:

  • מסדרים את קוביות הבטטה בשכבה אחידה בתבנית עם נייר אפייה. מזלפים מעל 4 כפות משמן הזית ומתבלים ברוזמרין, מלח ופלפל. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד שקוביות הבטטה מתרככות לחלוטין. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון.
  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ושומרים 2 כוסות ממי הבישול בשביל הרוטב.
  • מחממים את שארית שמן הזית בסיר גדול.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעל להבה גבוהה 3-4 דקות עד שהפטריות מזהיבות מעט ומתרככות.
  • מוסיפים את שיני השום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים כוס מי בישול של הפסטה ומתבלים במלח ופלפל.
  • מביאים לרתיחה, מוסיפים את קוביות הבטטה ומוסיפים לסיר את הפסטה המסוננת. מערבבים היטב ובזהירות, כדי לא למעוך מדי את הבטטה, עד שהרוטב עוטף את הפסטה מכל הכיוונים. אם הרוטב נראה מעט יבש, מוסיפים עוד ממי הבישול של הפסטה.
  • מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ומגישים מיד.

 

 

 
 צילום: נמרוד סונדרס 
 
 

רוצים עוד מתכונים וטיפים של עז תלם? היכנסו אל הבלוג שלו The Kitchen Coach

 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by