אוכל רק אוכל 
אמצו בחום: הסוד להכנת הצ'יפס המושלם 

אמצו בחום: הסוד להכנת הצ'יפס המושלם

 
אוכל רק אוכל |
 

מעטפת פריכה זהובה, ובפנים רכות של פירה. נכון שהצ'יפס המושלם דורש קצת עבודה, אבל כשתטעמו תבינו מיד את ההבדל ותאמצו את השיטה. ויש גם בונוס - הצעת הגשה למתקדמים

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
סטונרס פאפס
 סטונרס פאפס   צילום: יחצ 
 
 

המתכון באדיבות שף רומן רבינוב מהבר מרי וחואנה


החומרים:

6 תפוחי אדמה אדומים (מזן דזירה, מוצרט, רודאו)


שמן סויה לטיגון עמוק


 

אופציונלי:

ביצה


נתחי סינטה


מעט פטרוזיליה קצוצה


מעט כוסברה קצוצה


מעט שמן זית


2 שיני שום כתושות


 

אופן ההכנה:

  • קולפים את תפוחי האדמה ומשרים במים למשך 24 שעות להוצאת העמילן.
  • מסננים ומבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם במים רותחים למשך 15 דקות.
  • מייבשים את תפוחי האדמה באמצעות נייר סופג, חותכים אותם לגפרורים בעובי שאוהבים ומטגנים טיגון ראשוני בשמן עמוק למשך 2-3 דקות. הדרך הטובה ביותר לבדוק אם השמן חם מספיק היא לזרוק לתוכו עשב תיבול שיש בבית. אם מתחיל להתקמט ולהשמיע רעשי התפצפצות קלים, השמן מוכן לטיגון.
  • מוציאים את תפוחי האדמה מהשמן, מעבירים למסננת ומנערים עודפי שמן. מעבירים לצינון במקרר למשך 4-5 שעות.
  • מחממים שמן, מוודאים שהוא מספיק חם ומטגנים את הציפס מהמקרר עד לקבלת צבע זהוב שזוף. מתבלים במלח ופלפל ומגישים או עוברים לשלב הבא.
  • למתקדמים: מטגנים נתחי סינטה קטנים טיגון מהיר לצלייה חיצונית בלבד ובמקביל מכינים ביצת עין.
  • מניחים את נתחי הסינטה וביצת העין על הצ'יפס, מפזרים מעל את הפרוזיליה, הכוסברה והשום. מזלפים מעט שמן זית ומלח ומגישים.


 

 

 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by