שבועות 
הכל דבש: עוגות הדבש הכי טובות לראש השנה 2017 

הכל דבש: עוגות הדבש הכי טובות לראש השנה 2017

 
שבועות |
 
יעל רייף

תפוח עץ מולקולרי, קונדיטוריה שהפכה עוגה לפרלין חמדמד, ואחת פרווה שתגרום לכם להאמין בכוחות על טבעיים. אלו העוגות המנצחות שחובה להכניס הביתה בחג הקרוב

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הבו לנו עוד מכל המתוק הזה! עוגות ראש השנה
 הבו לנו עוד מכל המתוק הזה! עוגות ראש השנה   צילום: דניאל לילה 
 
 

מוציאה את הדבש מהקשרו ומושלמת באופן כללי: דולצ'ה מוס דבש של מיקי שמו


היא תגרום לכם להתעלף מעונג, ואנחנו לא מגזימים. מתוך קבוצה גדולה של טועמים, לא היה אחד שלא גנח ונאנח בעת הביס, עד שהחדר כולו הרגיש כמעבדת פורנו פעילה. היא מרשימה, מגיעה בכמה שכבות של קרם ודפי שוקולד דקיקים בטעם קרמל, כשבאמצע מפרידים בין כולם שני גלילי מוס דבש במרקם יציב ומדויק עם מתיקות עדינה וניחוח מגרה של דבש. מתחת לכל הקונסטרוקציה ממתינה שכבה פריכה של בצק עם המון אגוזי לוז ועוד דף שוקולד קרמל. ביס מכל הטוב הזה ואתם ברקיע השביעי, מנסים עדיין לנתח את ים המרקמים שיש לכם בפה. והבונוס: חוץ מהיותה טעימה ברמות של כלה, היא גם נורא נורא יפה.
כמה: 69 שקלים לתבנית לפס.

 

 

 
התאהבות מביס ראשון. טארט דולצ'ה של מיקי שמו
 התאהבות מביס ראשון. טארט דולצ'ה של מיקי שמו   צילום: דניאל לילה 
 

עונג שמרים מסוכן: שושני תפוחים וקרם שקדים של מאפיית לחמים


גם אם טעמתם כמה סינבונונ'ז מעולים בימי חייכם, העוגה של לחמים לוקחת אותם בהליכה שלווה. שושני השמרים עשויים בצורה מושלמת: מעט פריכים בשוליים ורכים, אלסטיים, נמתחים ואווריריים מבפנים. בתוך כל פרח שמרים מוטמן קרם מרציפן עדין מאוד ולצידו תפוחים מקורמלים שנותנים מתקתקות ועסיס לכל העסק. זה אולי נשמע עוד עוד עוגת קראנץ' שמרים, אבל משהו ברכות הבצק ובשילוב של השקדים והתפוחים הופך את הפשוט לכאורה ליצירה מלכותית שתקפיץ משמעותית את ארוחת החג.

כמה: 44 שקלים לפס.

 

 

 
שנת השמרים שלכם. עוגות ראש השנה של לחמים
 שנת השמרים שלכם. עוגות ראש השנה של לחמים   צילום: דניאל לילה 
 
 

הברקת החג: עוגת דבש סופלה שוקולד של קונדיטורית "שני"


תכלס, כמה כבר עוגת דבש אפשר לאכול? נכון שביס, ביס וחצי, אולי אפילו ארבעה עושים את העבודה, אבל אי שם לתוך סוף הפרוסה מתחילה להגיע תחושת מיצוי. בקונדיטורית "שני" מצאו פתרון לא רע: מארז עם ביסוני דבש בטעמים שונים. החיסרון הגדול הוא שאפשר לחסל אותן בביס אחד, אך היתרון הגדול הוא שאפשר לחסל אותן בביס אחד - תחליטו אתם אם זאת בעיה או ברכה לבטן החמודה שלכם. שישה טעמים כולל המארז, ביניהם ביסון דבש תפוחים עדין וטעים במתיקות מעודנת; פטיסייר וניל טעים עם קרם שמרקמו כבד מעט; עוגת דבש שקדים ומרציפן עם אפס נוכחות לטעמי שקדים (וחבל!); והמצטיינת מכולן - עוגת סופלה שוקולד ודבש, שחיברה בין שני חומרי הגלם המתוקים לביס מאוזן במתיקותו ונהדר.
כמה: 59 שקלים למארז הכולל 12 מיני עוגות דבש.

 

>> מלא מתכונים מתוקים (אבל לא רק) לראש השנה - לחצו כאן

 

 
המציאו את עצמן מחדש כפרלין. מיני עוגות דבש של קונדיטורית שני
 המציאו את עצמן מחדש כפרלין. מיני עוגות דבש של קונדיטורית שני   צילום: יח"צ 
 

האטרקציה של השולחן (או איך להרשים את החמות): מוס תפוחי עץ של בראון


הוא כל כך יפה ומרשים שממש חבל לנגוס בו, אבל כשנוגסים מגלים שהצעד היה חכם. מוס התפוח החמצמץ-מתקתק של השף קונדיטור דידייה פרוזניאק מרגיש כמו תעתוע לבלוטות הטעם. המראה הוא של תפוח אמיתי, הטעם זהה לתפוח ירוק רענן, ורק המרקם הקטיפתי מלמד את החך שמדובר בקינוח ולא בפרי עצמו. בלב המוס מסתתר שוקולד פרלינה וקולי דובדבן חמצמץ, שנותן סטירות קטנות וחמצמצות בפה. אם לא השקעתם במתנה מפנקת לחמות, זו ההזדמנות להינצל מגורל אכזר.
כמה: 26 שקלים ליחידה.

 

 
פיצוי מוערך לחמות. מוס תפוח ירוק של בראון
 פיצוי מוערך לחמות. מוס תפוח ירוק של בראון   צילום: שי בן אפריים 
 

יאללה להעמיס (אבל בקטע טוב): גלילת דבש מסקרפונה תפוחים של בוטיק סנטרל


לפעמים אנחנו נועלים את עצמו במשרד ומתפללים בלחש לקאמבק של הרולדה, עוגת הטורט המגולגלת הידועה לשמצה. מישהו שם למעלה שמע את הלחשים שלנו ושלח למערכת רולדה שחומה שהעלתה ניחוחות דבש ומילאה את הלב בשמחה. טורט הדבש של בוטיק סנטרל מגולגל לצורת רולדה קלאסית וממולא במסקרפונה ותפוחים רכים ונוטפי עסיס. מעל כל הבצקי-רטוב-עסיסי- שמנתי הזה מזולף שוקולד שמוסיף טעמים מרירים ומעניינים לעוגה. אם אתם אוהבים את את העוגה שלכם ורסטילית ושוברת מסגרות, זה השידוך שלכם לראש השנה.
כמה: 55 שקלים לפס.

 

 
ד"ש מהאייטיז. רולדת דבש ומסקרפונה של בוטיק סנטרל
 ד"ש מהאייטיז. רולדת דבש ומסקרפונה של בוטיק סנטרל   צילום: שרית גופן 
 

קלאסיקה משודרגת: עוגת דבש ואגוזי מלך של Back Door


אללי! כמה קצנו בעוגות דבש יבשות שמרגישות כמו ספוג רחצה רק מתוקות יותר. קצנו קצנו, אבל אז הגיעה העוגה של הבק דור והפיגה כל חשש. בתוך בסיס דבשי ואוורירי בדיוק במידה הנכונה התחבאו אגוזי מלך קלויים קראנצ'יים וטריים, וביניהם קוביות תפוחים מקורמלות עם טעם חמאתי נהדר. אם אתם בעניין של עוגת דבש קלאסית אבל לא משעממת ולא מפחדים מקצת תיבול, זאת העוגה שלכם.
כמה: 44 שקלים.

 

 
בום! הנה שברתם שגרה. עוגת דבש ואגוזי מלך של הבק דור
 בום! הנה שברתם שגרה. עוגת דבש ואגוזי מלך של הבק דור   צילום: תמוז רחמן 
 

אלכוהולית שובבה: עוגת דבש תאנים ביין מתובל של ג'ייקובס


אם תאנים ודבש משתלבות כל כך טוב, לא לשים את שתיהן בעוגה ולהציף את כל הטוב הזה ביין מתובל? עוגת הדבש הבחושה של ג'ייקובס נראית צנועה ופשוטה, אבל ביס לתוך פס הבצק מגלה תאנים עסיסיות ואלכוהוליות עם ניחוח עדין של יין. נכון שהטעם הדומיננטי הוא עדיין דבש, אבל פה ושם מתגנבת פנימה תאנה מתוקה ומלחחת בשפע את הבצק שסביבה.

כמה: 49 שקלים לפס.

 

>> רוצים להכין לבד? 5 הדיברות לעוגת דבש מושלמת

 

 
התאנים עושות את ההבדל. עוגת דבש ותאנים אלכוהוליות של ג'ייקובס
 התאנים עושות את ההבדל. עוגת דבש ותאנים אלכוהוליות של ג'ייקובס   צילום: אסף אמברם 
 

חומר טוב להשווצה: עוגת כתר תפוחים של פטיסרי מימי


אם היינו בתחרות יופי, היא הייתה זוכה במקום הראשון. עוגת "כתר התפוחים" של מימי עוברת בקלות את מבחן הרושם הראשוני בזכות כתר לבנבן העשוי קרם שנטילי וניל, שעליו מפוזרים שקדים שחומים מקורמלים. ככל שצוללים פנימה מגלים עוד ועוד הפתעות: תפוחים מקורמלים, בצק אוורירי ושכבת מרנג עדינה ופציחה. אם אתם זוממים לשקר למסובים ולספר ש"המתכון הזה קלי קלות, 10 דקות עבודה וזהו", זאת לגמרי העוגה שתצדיק את השקר הלבן.
כמה: 120 שקלים לעוגה עגולה.

 

 
שווה לשקר לגביה בלי להניד עפעף. עוגת כתר תפוחים של פטיסרי מימי
 שווה לשקר לגביה בלי להניד עפעף. עוגת כתר תפוחים של פטיסרי מימי   צילום: דניאל לילה 
 

מלכת הפרווה של המזרח התיכון: פלז'ר סוכרה של רולדין


מרוב שהרמנו גבות והיינו חשדניים לגביה, עכשיו ממש לא נעים לנו. על האריזה כתוב "פרווה", אבל שום דבר במראה, במרקם והכי נורא - בטעם, לא הזכיר משהו פרווה. כל קרמי השוקולד על מרקמיהם השונים הרגישו כאילו באו במגע עם הרבה חמאה ושמנת, וגם שאנטי השוקולד העדין שהוסיף אווריריות לעוגה היפה הזאת לא הסגיר לרגע את העובדה שאין בה טיפת לקטוז. למרות שכל אחד ממרכיבי העוגה הרבים היה מוצלח, הכי התלהבנו משכבת אגוזי הלוז הפריכה שמחזיקה את כל הפירוטכניקה המסובכת הזאת על גבה. תנו אותה לאנין טעם ושימו לב איך גם הוא "יפול בפח".

כמה: 59.90 שקלים לעוגת פס ו-139 שקלים לקוטר 21 ס"מ.

 

 
הצליחה לעבוד עלינו בעיניים השובבה. פלז'ר סוכרה של רולדין
 הצליחה לעבוד עלינו בעיניים השובבה. פלז'ר סוכרה של רולדין   צילום: רונן מנגן 
 

שומטת לסתות: עוגת כוורת דבש פרווה של דה לה פה


לא הגזמנו במילימטר. הלסת שלנו באמת נשמטה לרצפה כשפתחנו את האריזה וגילינו עוגה מצולחתת ומעוצבת למשעי, עם שכבת ג'לי דבש מתקתקה, ומתחת מרמלדת תפוחי עץ חמצמצה, שכבות רכות אפויות של פקאן ודבש ומוס שוקולד לבן עם פקאן מקורמל. נכון שמדובר בטעמים "הארד קור" שלוקח רגע להבין שהם בעצם אחלה חברים, אבל כשהחך מסתגל לשעטנז מתחילים לאהוב את הביחד הזה ולהעריך את השידוך האמיץ.

כמה: 164 שקלים לעוגה עגולה.

 

 

 
שימרו היטב על הלסת. עוגת כוורת דבש של דה לה פה
 שימרו היטב על הלסת. עוגת כוורת דבש של דה לה פה   צילום: יקי אפטר 
 

התמכרות בטוחה: עוגת שמרים דבש והדרים של ביסקוטי

שאלוהים יעזור לנו להפסיק לפנטז עליה שוב ושוב ושוב. למרות היותה "רק" עוגת שמרים, היא אחת הטובות שבאו אל פינו לאחרונה. הבצק החמאתי מדויק, רך ומזכיר עננים קטנים של אושר, וניחוח ההדרים שעוטף את הכל יוצר ביס מעניין מאוד, עדין ומרומז. היות שמדובר בעוגה נטולת קרמים כבדים, היא יכולה להוות קינוח קליל אחרי ארוחה כבדה.

כמה: 58 שקלים לתבנית בקוטר 20 ס"מ.

 

 
התמכרות נעימה. עוגת שמרים, דבש והדרים של ביסקוטי
 התמכרות נעימה. עוגת שמרים, דבש והדרים של ביסקוטי   צילום: בועז לביא 
 

הגרסה היהודית לקראק פאי: טארט דבש של הבייקרי


זוכרים את הקראק פאי המטורף של השף יונתן בורורביץ' שהוגש בקפה 48 ז"ל בנחלת בנימין? אם אתם מתגעגעים לטעם, לתחושה החמאתית החמימה שממלאת את הגוף ולעונג המתוק שמתיישב ישר על הלב, טארט הדבש הזה הוא פיצוי לא רע לנשמה. הקרם הדבשי-חמאתי שממלא את הטארט יציב אך רך ומתמסר, החמאה מורגשת בכל ביס, ורק צנובריפ קטנטנים קלויים נותנים קראנץ' מרענן ומרירות עדינה. העוגה במיטבה כשהיא בטמפרטורת החדר, אז דאגו להוציא אותה מהמקרר 20 דקות לפני ההגשה.

כמה: 62 שקלים לעוגה בקוטר 18 ס"מ.

 

 

 
זיכרונות נעימים מתקופת הקראק פאי. טארט דבש של בייקרי
 זיכרונות נעימים מתקופת הקראק פאי. טארט דבש של בייקרי   צילום: עידית בן עוליאל 
 

לאכול ולהתכחש לקלוריות: טארט נורמנדי של דלאל


לא נשקר או נסליק: מדובר בעוגה כבדה עם נוכחות, אבל זה גם מה שהופך אותה לכוכבת אמיתית ומרובה שכבות שכיף לנעוץ בהן כפית אבל פחות כיף לחשוב על הקלוריות הנלוות. בצק פריך עתיר חמאה עוטף קרם שקדים סמיף, שבתוכו מתחבאים תפוחי עץ חמצמצים מעט, ומעל הכל פטיסייר אפוי. זה מתוק, פריך, חמאתי וכנראה שבתום ארבעה ביסים מהדבר הנהדר הזה תכריזו על כניעה.

כמה: 120 שקלים לעוגה גדולה.

 

 
הרבה שכבות של הנאה. טארט נורמנדי של דלאל
 הרבה שכבות של הנאה. טארט נורמנדי של דלאל   צילום: מאיר כהן 
 
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by